Annons
Nyheter

Integration viktigt för demokratin

Demokratiberedningen satsar mycket på integration. Det står klart sedan beredningen bestämt inriktningen för de tre år man har mandat.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2004

Frågan är i dag en av de mest brännande för det demokratiska systemet att hantera, konstaterar man i verksamhetsplanen. Däri ser också demokratiberedningen en av sina viktigaste uppgifter 2004; att se till att integrationsfrågor finns med i all kommunal verksamhet. Att den demokratiska delaktigheten ökar och att segregationen minskar.

I år satsar också beredningen på att genomföra konkreta åtgärder vad gäller integration, gärna i projektform. Än så länge finns dock inget konkret att ta fasta på.

Annons

Under året kommer fokus dessutom att sättas på föreningslivet och dess betydelse för en fortsatt demokratiutveckling. Man ska följa upp 24-timmarskommunen och ägna sig åt alla motioner med demokratiinnehåll, flera har blivit liggande allt för länge. Det länge omtalade medborgarkontoret ska bli verklighet under 2004.

De två efterkommande åren fortsätter de olika projekten och integrationsarbetet ska bli fördjupat. Föreningsfrågorna går in i en mer "operativ fas" 2005 och samtidigt inleds arbetet med att fördjupa personaldemokratin i kommunen. 2006 kommer att präglas av eftertankens kranka blekhet, då demokratiberedningen sätter sig själv och sina projekt under luppen. Den utvärderingen kommer att ligga till grund för demokratiberedningens framtid.

Ledamöterna poängterar att demokratiberedningens arbete ska präglas av öppenhet och man ska försöka ta sig ut i olika verksamheter för att se vad som händer i närsamhället.

Budgeten för 2004 ligger på en miljon kronor.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons