Annons
Nyheter

Ishallen i Kristianstad är i bedrövligt skick

Nyheter • Publicerad 20 april 2001

Vårregnet strilar ner och slår mot redaktionsfönstret. Egentligen skulle vi vara glada för att det regnar i nordost. Stora delar av Skåne fick tung och blöt snö. Nu skulle lite värme sätta expressfart på växtligheten. Alla vill vi att den kommer snabbt.

Ishallen är bedrövlig, säger Lennart Wångå i luren. Den gamle skidräven från Härlövs IF har engagerat sig i ungdomsverksamheten i Kristianstads Ishockeyklubb (KIK).

Annons

–Jag skäms verkligen för att ta med mig bekanta till KIK: s matcher. Hallen är hårt sliten och vad Kristianstad behöver snabbt är en ny modern ishall så att alla ungdomar kan få plats att vara med i klubbens aktiviteter. Nu får KIK avvisa flera ungdomar varje säsong, då det inte finns utrymme att ta emot dem.

–Nu finns planer på ett badhus i Åhus, men det finns flera badanläggningar i Kristianstad och kommunen har satsat stora pengar på att rusta upp Tivolibadet. Jag tycker att kommunen i första hand skulle satsa på en ordentlig ishall, innan det är dags att investera i ett badhus i Åhus.

–Ishockeyintresset är enormt bland ungdomarna och just en ishall borde de kommunala företrädarna prioritera.

–Visst skulle ishallen kunna vara snyggare, men vi har inte avsatt några pengar i årets budget eller i flerårsbudgeten för en upprustning, säger Anders Tell (s) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Vi behöver bra idrottsarenor i Kristianstad vad gäller både idrottsplats, idrottshall och badhus.

–Det är mycket tufft att få till stånd nya investeringar och få utrymme i budgeten. Det är en mycket hård sållning.

–En sak som jag tycker är väsentligt är att ge stöd till alla de föreningar, som sköter sina egna idrottsanläggningar. Där läggs ned ett oerhört stort arbete.

–En annan fråga som Kristianstads kommun skött skött dåligt är möjligheterna för Gösta Larssons Mekaniska Verkstad AB i Barum att bygga ut, påpekar Lennart Wångå. Nu är företaget på väg att flytta ifrån Kristianstad.

Anders Hultin är förvånad över att hastighetsskyltningen för motorvägen förbi Sölvesborg är olika.

–När jag kommer från Kristianstad är hastigheten 110 kilometer, men när jag kör från Karlshamn och mot Kristianstad finns det ingen 110-skylt, när jag kör in på motorvägen.

Jourhavande har forskat i ärendet och det är 110 kilometer i timmen som gäller även då bilisterna färdas västerut mot Kristianstad. Motorvägsskylten gäller för den högre farten och det är helt trafikförordningen, som fick en ny lydelse hösten 1998. I Skåne används både skyltning för motorväg samt skylt för 110 kilometer.

Annons

Karl Erik Persson är arg på bröderna Svensson på Åhus Strand och Bengt Klingheim, som representant för Åhus.com för deras agerande ifråga om badplats för scoutlägret.

–De borde gå en kurs i miljöutbildning precis som traktens skrotfirmor går igenom och annonserar om i dagarna, då¨de har stängt. Bussar var femte minut genom Åhus är ingen höjdare och de släpper ut mängder av avgaser. De pratar helt i eget intresse.

Det dåliga klistret på de stora majblommorna har irriterat en av läsarna, Matti, som tycker att det är förtidigt att börja sälja majblommor redan 12 april.

–Jag har försökt fästa den stora majblomman, men det är helt omöjligt att få den att fastna. Klistret är inget klister.

80-åriga Elsa Bengtsson på Strömvägen i Hammar är upprörd över kommunens sätt att sköta vägen.

–Nu skall det satsas pengar på att bygga om Stora Torg och andra vägar blir iordningställda, men Strömvägen är helt bortglömd. Vägen är full av djupa hålor. Snart går någon och bryter benet. Själv blev jag nedstänkt av en bilist nu när jag var ute på vägen under torsdagsmorgonen.

–Skötseln av Strömvägen är vårt ansvar, säger Lars Harald på C4 Teknik. Jag lovar att vi skall titta hur det ser ut på vägen och göra nödvändiga åtgärder.

Ge en ros till sjuksköterskan Anette Werner på akuten vid CSK för hennes snabba ingripande så att min svärmor fick blodtryckstabletter snabbt hälsar Signe Holmbergs svärdotter.

Trogne E G Nilsson på Almhaga i Färlöv är i vanlig ordning bekymrad över makthavarna i landet och denna gången är Björn Rosengren skottavlan. Han är oförmögen att sköta posten som näringsminister.

Nu tar Jourhavande ledigt till på måndag och då är alla läsare välkomna att ringa eller tala in ert meddelande på vår telefonsvarare.

Eje Johansson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons