Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 19 april 2001

Scouternas badbussar planeras gå från lägret inne på militärens övningsområde till Östra Sand och badplatsen som är för allmänheten, men också för hundar.

Men detta blir långt bort från affärer och glasskiosker, vilket ogillas av Åhus.com, som också menar att badplatsen är ett ”dynghål” och ”baksidan” av Kristianstad.

Annons

–Jag blir så irriterad när jag läser detta, säger Helene i Yngsjö. Jag badar där själv och tycker att det är en underbar strand, jag har aldrig sett en ”kolädda” där. Istället är det en strand där man kan ha uppsikt över barnen och gångvägen till Kantarellen tar högst 15 minuter.

–Så jag tycker scoutledarna ska stå på sig!

Och sommarstugeägare Karin Grönwall instämmer.

–Fina sommardagar är det kaos på Täppet-stranden och knappt så att vi som bor där får plats. Då är det väl bättre att scouterna håller till på skjutfältet och att man ställer upp en glasskiosk där.

–Södra kommundelen kommer alltid i sista hand.

Det tycker Sven i Maglehem att kommunledningen för en gångs skull ska ändra på. Föreningen Vi i Maglehem vill ha en gång- och cykelled på före detta järnvägsspåret mellan Maglehem och Olseröd.

–Det skulle bara kosta ungefär 20000 kronor att jämna och vältra grusen samt ta bort sly längs vägen, säger Sven. Och här är så grant nere, så därför vill vi att det händer något redan i vår!

Därför ska inte kommunen dela upp hela sträckan mellan Maglehem och Kristianstad i olika etapper, menar Sven, för då hamnar Maglehem sist.

Tyck till om förändringarna i tidningen, uppmanade chefredaktören i gårdagens tidning. Stig Nilsson på Vilan hör av sig om bland annat tv-program-sidorna och tycker att bokstavsgraden på kanal ett och två är lagom, medan övriga växlar mellan två storlekar och där den minsta är för liten.

–Det är som barn som leker i sandlådan, ingen ordning, säger han. Man ska inte ändra till det sämre, titta bara på Östra Boulevarden, och absolut inte höja priset på tidningen bara för man gjort ändringar.

Annons

Han efterlyser också samma storlek på hela tidningen som vad del tre har och vill helst bara ha två delar. mm-formatet gillas också av Karin Grönwall.

”Full frys” med Stefan och Krister var en tv-serie som gick på söndagskvällar för ett tag sedan.

–Har någon de avsnitten inspelade på video? undrar mamma Marie Håkansson i Everöd för sonens räkning.

–Vi skulle väldigt gärna vilja ta del av dem, säger Marie, som finns på telefon 044 - 238248.

Ledarskribenten i gårdagens tidning konstaterade att finansminister Bosse Ringholm ofrivilligt fick tårta i ansiktet.

–Jag har aldrig hört talas om någon som frivilligt fått en tårta i ansiktet, hälsar Ingrid med en blinkning.

Ellinor i ateljé Lilla huset i Nosaby har kvar en porslinsfågel från påskhelgens försäljning. Hon missade helt enkelt att stoppa ner den i kundens påse.

–Jag tror att kunden heter Karin och bor utanför Broby, säger hon. Hon får gärna ringa mig på 044 - 214354 så att misstaget kan rättas till.

Ändringsskyltarna utmed vägen genom Rinkaby sitter alldeles för högt, anser Sven, som tycker att det är ett problem. För det första är man som bilförare inte van vid att behöva titta så högt upp och för det andra blir man bländad om man gör det när solen är framme.

Heidi Mårtensson i Hommentorp saknar sin svart- och brunrandiga, norska skogskatt, som varit borta sedan sista helgen i mars. Har någon sett till katten är Heidi tacksam för tips på telefon 044 - 312446.

Annons

Sylvi Fox i marklägenheterna på Österäng har det omvända problemet. En tillgiven svart hankatt med vita tassar och vitt under hakan håller sedan tre dagar till hemma vid hennes. Sylvi, som inte själv kan ta hand om katten, finns på telefon 044 - 210537.

Karin Hallengren

Nya synpunkter och spörsmål tas emot av dagens jourhavande Lasse Åström. Slå en signal!

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons