Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 11 april 2001

Hur står det till med moralen bland tilltänkta studenter. Det undrar Jan som i lördags gjorde högskoleprovet på Högskolan i Kristianstad, sal 417. Efter provet glömde han kvar sin termos. Den hängde i en plastkasse vid en bänk. All eftersökning av termosen har varit resultatlös. Det troliga är därför att någon fått den med sig hem. Om det skulle visa sig att någon har hittat termosen går det bra att höra av sig till jourhavande reporter.

Marie blev villrådig då hon skulle köpa handskar. Det fanns inga svarta som hon tänkt sig däremot ett par mörk-bruna rea-handskar.

Annons

–Eftersom jag var osäker frågade jag om jag fick hem dem till påseende och det gick alldeles utmärkt.

–Det är härligt med sådana expediter, som på Handskmakarn i Kristianstad, säger Marie som skickar en påskhälsning.

Flera glada människor hör av sig till jourhavande denna soliga morgon. Ulla-Britt Rosén vill förmedla lite glädje genom att berätta om Lyrikernas fina vårfest med sill, ägg och rödbetssallad.

–Jättetrevligt har vi när vi träffas andra måndagen i varje månad.

Lyssna till prenumeranterna. Det uppmanar nästa uppringare som vill debattera tidningens storlek.

–Ni borde göra en undersökning och låta alla prenumeranter svara på hur stor de vill ha sin tidning. Därefter är det ju bara att acceptera majoritetens beslut, tycker mannen.

En Näsumsdam vill ge Citykliniken en eloge.

–Jag är så tacksam att det kunde ta emot mig akut, då jag i torsdags fördärvade min axel.

Att hjälpa sin nästa. Efter den devisen lever en ung man i Åhus. En som fick erfara detta är Henning. När han stod utanför Konsum i måndagskväll och brottades med en stor säck med jord kom en ung man fram.

–Säcken var tyngre än jag räknat med och jag fick inte upp den på cykeln.

Annons

Den unge mannen erbjöd att hjälpa till med säcken.

–Han körde den hem och bar dessutom in den till mig. Sådant är värt ett stort tack, säger Henning som också berättar att mannen sa några tankvärda ord:

Att hjälper jag dig är det någon annan som hjälper mig när jag blir gammal.

Agneta i Degeberga hittade i helgen ett par bilnycklar. Hon hittade dem på Bökestorpsvägen. Den som saknar dem kan ringa 044-355150.

Sedan ringer en man som i måndagskväll tittade på Plus. Ämnet var telefonsamtal till Bingolotto.

–Jag har varit på ämnet tidigare men det är precis som ingen vill ta i det.

Det handlar om alla dragningar där det dras en slutsiffra och de som har dem uppmanas att ringa in för att delta i olika utlottningar.

–Man får betala för samtalet oavsett om man kommer fram eller ej, säger mannen som syftar på telefonrösten som kommer in och förklarar att det är många som ringer och att det inte går att komma fram. Rösten uppmanar dessutom till att försöka igen.

–Det är bedrägeri, det finns bestämmelser som säger att man inte får uppmuntra folk att ringa betalsamtal, hävdar mannen.

–Jag gillar inte systemet, det lurar ju faktiskt folk på pengar. Det handlar ju om massor med folk som har fått rätt slutsiffra. Och det kostar mellan två och tre kronor att ringa. En god förtjänst som Telia får del av.

Annons

–När man ska betala för ett samtal ska man komma fram eller också ska det vara kostnadsfritt och då kan det hellre tuta upptaget, avslutar mannen som slutat spela Bingolotto.

Sunt förnuft efterlyses av nästa uppringare en kvinna som under måndagen visade ut en mobil-ringare utanför sjukhusbyggnaden i Kristianstad.

–Hur dum får man vara? Mannen stod på sjukhusets nedre plan vid de stora fönsterna och pratade högt och tydligt i sin mobiltelefon.

Kvinnan berättar att det inte var någon annan som ville påtala att det är förbjudet att ha mobiltelefonen på inne på sjukhuset för att den kan störa känslig teknisk utrustning.

Kvinnan gick därför fram till mannen och frågade om han inte sett skyltarna som förbjuder mobiltelefoni.

–Jag fick ut honom men han skämdes inte det minsta. Kanske behöver man sätta upp större skyltar vid ingången, säger hon.

Marie-Louise Lindell

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons