Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 10 april 2001

Riktiga vitsippor. Symboliska blommor till någon som har ett fantastiskt tålamod. Och positiva omdömen om hemtjänstflickor. Det är lite av dagens positiva skörd. Den väger väl inte lika tungt som den mer kritiska. Men man får vara glad för det lilla, var det någon klok person som sa en gång!

René Nilsson i Knislinge ringer om vitsipporna. Hon har inte själv sett dem, men hennes dotter ringde och berättade för henne om blommorna i lördags.

Annons

De symboliska blommorna går till lokala skattemyndighetens Inger Persson, från Gun, som också bor i Knislinge.

–Hon är värd det, denna trygga klippa, som ställer upp år efter år när jag ringer in då håret reser sig på huvudet: alltså, när jag ser restskatten.

Men, berättar Gun, varje gång säger Inger Persson att ”vi ska nog ordna upp detta, jag ska hjälpa dig att räkna”. Och på den vägen är det.

Ulla-Britt Rosén är den som vill tacka hemtjänstflickorna, som kommer varje morgon och kväll, och kvällspatrullen. För att inte glömma den trevliga personalen och gästerna på Allögården.

–Medan jag ändå håller på: ett tack till Charlottesborgsterapeuten också, och dagcentralen.

Har ditt barn blivit av med glasögonen? Det undrar Jenny Ekstrand i Fjälkinge, som hittade ett par utanför affären i söndags eftermiddag.

–De kan återfås mot beskrivning, hälsar Jenny, som träffas på 044-507 83.

Om ingen hör av sig lämnar hon sedan glasögonen vidare till polisen.

Anna Elisabeth är en av alla som tycker att Postens nya lösning vid Domus lämnar mycket att önska. (Kanske har hon dessutom av gammal vana, liksom undertecknad, gått till Posten vid Stora Torg. För att tvingas konstatera att ”ja visst, ja, här har de ju stängt”.)

–Jag skulle köpa frimärken, tog min kundvagn i hissen och åkte ner. Men där nere fanns ju INGENTING! En kal lokal, bara. Det är inte klokt, jag blev rent chockad, säger Anna Elisabeth. Inte minst när hon fick veta att frimärken, de säljs en trappa upp. Det våningsplan som hon just kom ifrån.

Annons

–Så jag fick ta vagnen upp i hissen och ställa mig i en ny kö vid entrén, samtidigt som jag hade en bil som skulle hämta mig på ett visst klockslag. ]Nej, det här är ingen bra lösning!

Och hon får medhåll av postchefen i Kristianstad, Erling Alvesson.

–Att ha frimärkskassan mitt i gången på Domus är inte bra, det vet vi. Men efter sommaren kommer vi att lösa problemet. Vi ska flytta längre in på Domus. Mer kan jag inte berätta just nu, eftersom vi inte är klara med diskussionerna, och inte har skrivit något avtal.

Förstår vi Erling Alvesson rätt så ska ”transaktionskontoret” i källaren vara till för att serva alla bankers kunder, vad gäller räkningar in och ut.

–Och på det nya postkontoret längre in på Domus ska vi sälja postkort och förpackningar, fortsätter Erling Alvesson.

Mer likt gamla posten, alltså.

Erling säger också att det är klart att man kan sälja frimärken en trappa ner, om nu någon kund har gått fel.

– Ska man behöva vakna 7 på morgnarna när man är ledig? De borde väl hålla sig stilla under helgerna, åtminstone. Det tycker Anki i Åhus, som blivit väckt av schaktmaskiner.

Det är förberedelserna för nya seniorbygget vid Kavrö som väckt henne. Och som om det inte vore nog, att de jobbar på helgerna, så försvinner en jättefin naturäng när de nya bostäderna ska byggas.

Plocka ner bensinreklamen, och använd den som påskprydnad, uppmanar Erik. Han har retat sig på att bensinstationerna alltid gör reklam om ”sänkt bensinpris”, när priserna i själva verket har gått upp.

Annons

–Den skeva marknadsföringen har funnits på plats över de senaste sju prishöjningarna. Det är vilseledande, plocka ner den!

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons