Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 3 april 2001

Godmorgon! Igår var det måndag och många hade haft helgen på sig att lusläsa tidningen. Flera har reagerat på rapporteringen från påskmässan. En besviken mässbesökare tycker inte påskmässan var värd att skriva ett ord om.

Det var ingen påskmässa utan en krimskramsmässa! Det är en stor skam att locka in människor på detta, säger han.

Annons

En dam som besökte mässan två gånger under helgen håller inte med.

Visserligen var där en del krimskrams, men på det stora hela var det en trevlig mässa.

Hon är däremot upprörd över att Kristianstadsbladet valde att fokusera på mässans utbud av leksaksvapen.

Jag förstår inte heller kopplingen mellan vapen och påsk, men ni behövde ju inte framhålla just den biten, säger hon.

Clifford Johansen, som var tidningens reporter på plats, svarar att anledningen till att just vapnen hamnade i blickpunkten var att många mässbesökare hört av sig till tidningen och varit kritiska mot att det såldes bland annat pilbågar, luftpistoler och kastknivar på mässan.

Vi försökte också få svar på vad vapen hade med en påskmässa att göra men fick inga bra svar, säger Clifford.

Elsa Lind i Kristianstad har läst artikeln i måndagstidningen om att olyckorna vid övergångsställen har ökat. Elsa Lind är själv bilist och menar att många av olyckorna måste bero på att fotgängare blivit mer oförsiktiga efter den nya lagen. Och så undrar hon varför cyklisterna verkar tro att lagen gäller även dem.

Jag har sett så många cyklister som bara kör rakt ut i vägen. Det kan inte bara vara bilisternas ansvar att se sig för, säger hon.

Och så några hälsningar av tacksamhet. En går till Micke Krögare i Wendesskolan matsal. Ett stort tack för god mat och trevlig personal, hälsar före detta rörläggaren. Ett stort tack även till Petra Magnusson och Tony Åsell från Åsa som vill tacka för deras engagemang för Parkskolans fortlevnad. Och så en bukett vårblommor till Vaktmästare Arne Persson. Buketten kommer från Anette Rosengren.

Vi har aldrig haft en bättre vaktmästare, säger hon.

Annons

Lorena i Kristianstad har fått mycket hjälp med sin bil. I fredags fick hon först hjälp att starta bilen av Mats på SQM: s truckverkstad. Sedan skjutsade Ulla och Ingela på Hertz henne till jobbet då busstiderna inte passade, och slutligen ett tack till Lars Svensson på Volvo som ofta hjälper Lorena när hon har problem.

Ni är underbara! Tusen tack, säger Lorena till sina räddare i nöden.

Från Ulla-Britt Rosén kommer en solig hälsning till hemtjänsten. De, liksom Nattpatrullen, får henne på gott humör varje dag.

Linda Emilsson är däremot inte på lika bra humör. Hennes bil har blivit stulen. Det var under tisdagen i förra veckan och bilen stod på Västra Boulevarden. Nu undrar Linda om någon sett hennes blå Saab 900. Den har rostig baklucka och registreringsnummer ETG 027. Den som vet något kan ringa Linda Emilsson på telefonnummer: 044-236103.

Jag behöver bilen så jag kan skjutsa mina barn, säger hon.

Det var allt för den här jourspalten. Idag är det Hässleholmsredaktionen som svarar i jourtelefonen. Ring dem!

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons