Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 29 januari 2001

Att post stjäls ur brevlådor har man ju hört om men att tjuven tar hela brevlådan händer nog inte så ofta.

När Ebba i Åhus på söndagsmorgonen kom ut till sin brevlåda för att hämta in tidningen, hade den saken dock inträffat. Lådan var borta! Kvar fanns bara det sönderbrutna fästet. Äspet brukar ju sägas var så lugnt men, men...

Annons

Hur kan folk vara sådana, frågar Ebba sig själv och jourhavande reporter.

E.G Nilsson vill tacka för den fina dragspelsmusiken och underhållningen som PRO:s sångkör erbjöd de boende på Almhaga i förra veckan. Och på tal om musik har Ingvar Tillgren i Kristianstad ringt in ett tips till den ”fyrtiotalist” som skrev till måndagens ”tyckt och tänkt” angående lokalradions musikutbud.

–Gå till biblioteket och låna den musik du tycker om! Då kan du lyssna på den flera gånger, och ofta läsa intressant fakta i skivomslaget. Radion verkar inte kunna erbjuda oss lite äldre någon bra musik, så då får vi ordna det själva.

Inge Kruse i Vinslöv vill klaga på de hundägare som låter sina hundar sköta sina behov på offentliga platser och som inte plockar upp efter dem.

–Det ser för hemskt ut rent ut sagt.

Bankernas avgifter är ett vanligt irritationsmoment. Karin i Kristianstad är uppretad på Sparbankens avgifter på post- och bankgiro. Som nära anhörig till en avliden blir det många räkningar i dödsboet att ta hand om.

–Jag måste betala 40 kronor per räkning, och det finns inget annat sätt att betala dem, säger Karin.

Inger Jonsson i Fjälkinge vill tacka Karin på Konsensus och Britt-Marie från Fjälkinge för en trevlig eftermiddag i fredags.

Ingegerd Andersson hittade i förra veckan en svart flickcykel av större modell på sin tomt i Gualöv. Ingegerd återlämnar gärna cykeln mot beskrivning på telefon 044-54444.

Och så har vi några bortsprungna katter igen. Lena och hennes barn på Kulltorp saknar sin grå katthane som sprang bort i lördags. Han är åtta månader, har vita fläckar under hakan och på tassarna och har inget halsband. Den som sett Lenas katt ringer: 044-209572

Annons

Mary i Önnestad efterlyser en grå okastrerad hankatt som försvann den 19:e december. Mary nås på 044-70025

Den som inte har någon katt, men skulle vilja ha en, ska ringa till Iréne Nilsson i Knislinge. Hon ska flytta till en lägenhet och vill ge sin tvååriga hankatt ett nytt hem på landet.

–Han är stor och grann, säger Iréne. Hon nås på telefonnummer 044-61205.

Imorgon svarar Jan-Tuve Truedsson i jourhavandetelefonen.

EVA EMMELIN

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons