Annons
Nyheter

Jourhavande reporter

Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Måndagmorgon och visst är jag sömning och lite stel i kroppen där jag sitter i bilen på väg till Broby. Känner mig ändå ganska lyckligt lottad då jag observerar en blöt häger som sitter helt ensam och bortkommen invid Helge å mellan Knislinge och Broby.

Ett annat djur som verkar kommit vilse är den gråbeiga katt som under en tid strukit omkring vid Fjälkinge skola.

Annons

Den ser inte mager ut, men den börjar skrika mer och mer, säger Maria Mattisson.

Det är en vuxen katt och den saknar halsband. Om någon saknar katten kan de höra av sig till skolan, meddelar hon.

Stig Nilsson i Vilan jämför ”herrarna Ewe och Christiansson” med småbarn som inte gråter när de får sin vilja igenom.

Han anser att skattebetalarna drabbats av en kostnad på 500000 till 600000 kronor för en ny kommundirektör och påpekar att de andra politikerna får en lönehöjning på minst 50000 kronor per år.

Detta kan bara gå åt ett håll, ut för stupet och politikerföraktet ökar, säger Stig Nilsson.

Tommy Åkerlund ser gärna att det blir en debatt om kommunens datorer. Han anser de tre till sex miljoner kronor, som det kommer att kosta att köpa loss persondatorerna, är onödigt mycket pengar.

Ingrid i Kristianstad vill klaga på att Postens vykortförsäljning försvunnit nu när Posten i Kristianstad flyttat. Vykortkunderna hänvisas nu till Domus, men enligt Ingrid är vykort där mycket dyrare.

Det går inte att köpa tre vykort för tio kronor, påpekar hon.

Hon tycker att det är dålig service och skälet att de inte vill konkurrera med Domus är inte bra nog.

En positiv Brobybo tycker inte om ljusarrangemanget vid bron i Broby.

Annons

Vi lever inte på 50-talet, påpekar han.

Mer ljus, men denna gång trafikljus. Börje på Näsby efterlyser en översyn av trafikljusen i korsningen av Kanalgatan och Snapphanevägen i Kristianstad så att de är inställda på ett bra sätt.

Han anser att man bör förlänga tiden för rött ljus i innerfilen så att de som ska svänga till vänster får god tid på sig att korsa gatan.

Källsorteringscontainrarna vid Arnes Livs i Näsum är överfulla och folk har börjat ställa glas och burkar vid sidan av sorteringskärlen. Detta påpekar Henry Svensson som berättar att han ringt till Bromölla kommun som lovade att åtgärda saken, men som ännu inte gjort något.

Containrarna töms med jämna mellanrum, men det kan ju hända att de blir fulla innan tömning, säger Lars Holmquist på kommunteknik i Bromölla.

Han kan inte svära sig fri från att tömningen uteblivit någon gång under helgerna. Containrarna vid Arnes Livs töms sista torsdagen i månaden.

E G Nilsson vill sända en hälsning och ett tack till KFUM-kören som förgyllde lördagseftermiddagen på Almhaga med sina underbara sånger.

Samtliga medverkande är mycket välkomna åter, säger han.

Karl-Erik Henriksson från Åhus vill ge en eloge till Aoseum och Kristianstads Sparbank i Åhus för att de handikappanpassat sina lokaler.

Däremot vill han göra Bengt Persson på Apoteket uppmärksam på att den automatiska dörröppnaren inte är öppen länge nog.

Annons

Matti undrar när julklappskryssets lösning ska komma in i tidningen. Till dig och alla andra kan jag meddela att det kommer att finnas med i Långlördagsbladet som kommer på onsdag.

Idag är det Marie-Louise Lindell som tar emot era samtal.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons