Annons
Nyheter

Kalle tillbaka – med Linda

På 90-talet kände Kid Skreol sig blåsta när Linda Lampenius hoppade av Tivolirock. Men nu kommer ändå den finska modellen/violinisten till Kristianstad – i sällskap med Kalle Moraeus och hans spelmän.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2004
Kalle Moraeus. BILD: LASSE OTTOSSON
Kalle Moraeus. BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

Tommy Körberg, Anders Ekborg, Kikki Bettan & Lotta, Brodskykvartetten, Mikael Wiehe. Konsertvåren i Kristianstad skäms inte för sig.

Nu är nästa publikfriare på väg. Den tredje april kommer Kalle Moraeus tillbaka till Konserthuset. Dock inte i sällskap med Bengan Jansson, utan med egna bandet Hej Kalle och den finska stjärnviolinisten Linda Lampenius.

Annons

B-O Söderberg på CS Event i Karlskoga kan bekräfta turnén som öppnar i Karlstad den tionde mars och avslutar på Åland den 17 april. Och naturligtvis är det ett koncept som lockar. Mångsidige Moraeus har inte minst efter åren med Benny Andersson och Orsa Spelmän byggt upp en publik som vet att han tillsammans med Hej Kalle rör sig ganska ledigt över genregränserna.

Moraeus/Lampenius är alltså inte så omaka som först kan tyckas. Den finska världsstjärnan har sedan flera år tillbaka lika stark förankring i den klassiska musiken som i popsammanhang. Och planeringsarbetet inför den här resan påbörjades sannolikt redan i slutet av förra året när Lampenius gjorde ett par inhopp under Moraeus julkonsertturné med Tito Beltran och Sanna Nielsen.

Här spelar Moraeus, Lampenius och Hej Kalle i vår: 10 mars: Karlstad, 11 mars: Borås, 12 mars: Halmstad, 13 mars: Linköping, 14 mars: Stockholm, 18 mars: Uppsala, 19 mars: Gävle, 21 mars: Grängesberg, 25 mars: Örebro, 26 mars: Kalmar, 27 mars: Nyköping, 1 april: Göteborg, 2 april: Norrköping, 3 april: Kristianstad (Stora salen), 4 april: Växjö, 15 april: Vara, 16 april: Västerås, 17 april: Mariehamn.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD MUSIK/TEATER
KRISTIANSTAD MUSIK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons