Annons
Nyheter

Korv på nytt sätt

Nyheter • Publicerad 7 januari 2004
Rester av julkorv kan senapspaneras och stekas. Servera gärna örtkryddat potatismos till. Bild: Dan Strandqvist
Rester av julkorv kan senapspaneras och stekas. Servera gärna örtkryddat potatismos till. Bild: Dan StrandqvistFoto: 

Det gäller att handla och laga julmat med förstånd. Julbordets läckerheter är inte speciellt lockande när de dyker upp i mellandagarna. Leverpastej, exempelvis, kan arbetas smidig med madeira och användas som fyllning i köttfärsjärpar eller lövbiff. Rester av julkorv senapspaneras och steks i medelvarm panna. Servera korven med örtkryddat potatismos och lite fint strimlad röd lök. 4 personer

400 g kokt julkorv

Annons

1 ägg

1 1/2 msk senap

1 dl ströbröd

smör eller margarin till stekning

Till örtmoset:

10-12 potatisar

1 1/2 dl mjölk

1 kruka timjan eller mejram

1 msk finhackad gräslök

salt och vitpeppar

Annons

1. Skala och dela potatisarna i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Värm mjölken.

2. Slå av vattnet och mosa potatisen, elvisp är utmärkt hjälpmedel. Vispa i den varma mjölken. Hacka örterna fint och blanda dem i potatismoset. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Ta bort plasten från korven och skär den i 3 centimeter tjocka skivor. Ta inte med kantbitarna som är svåra att panera.

4. Vispa samman ägg och senap. Vänd korvbitarna först i ägg- och senapsblandningen, sedan i ströbröd. Stek de panerade korvarna i medelvarm panna. Serveras med fint strimlad röd lök och grönsaker. Extra senap är gott till. (TT Spektra)

Fler recept på sidan 6

mat
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons