Kristianstadskock i EU-tävling
[-]Kocktävlingen är en del i ett EU-projekt som södra Sverige deltar i tillsammans med ett område i Italien och Transylvanien i Rumänien. Projektet går ut på att genom att utbyta erfarenheter öka kunskapen om turism i områdena. berättar Clas Petersson.
Vad går tävlingen ut på?
[-]Jag ska representera svensk matlagning med lite knorr.
Varför blev du uttagen?
[-]Jag vet faktiskt inte. En kväll när jag satt och käkade med goda vänner ringde telefonen och jag blev tillfrågad om jag ville åka till Transylvanien och tävla för Sverige.
[-]Det ska bli kul. Det är roligt och hedersamt att bli uttagen.
Åker du ensam?
[-]Jag tar med mig Jesper Johansson som är ansvarig för utbildningen av tävlingskockar på Restauranghögskolan i Grythyttan.
Vad blir det för mat?
[-]Vi funderade först på blodkorv med vitlök, med tanke på att Transylvanien är Draculas hemtrakter. Men sedan bestämde vi oss för en typiskt svensk meny med lax och nässlor och löjrom i förrätten. Till huvudrätten tänker vi använda lamm från Grythyttan, vaktelägg från Skåne och sparris från Gotland. Desserten blir något med rabarber.
Har du tävlat i matlagning tidigare?
[-]Ja, fast det är ett par år sedan sist, men då vann jag.
Då hyser du gott hopp om framgång den här gången också?
[-]Javisst.
Nervös?
[-]Jag blir aldrig nervös.
Åsa Pearce