Annons
Nyheter

Kritikertoppen december

Nyheter • Publicerad 6 december 2002

1. Stewe Claeson:

”Rönndruvan glöder” (ny)

Annons

2. Michel Houellebecq:

”Plattform” (ny)

3. Dag Solstad:

”T. Singer” (ny)

4. Klas Östergren:

”Tre porträtt” (ny)

5. Lars Andersson:

”Berget” (4)

6. William Faulkner:

”Alla de döda piloterna” (ny)

Annons

7. Anton Tjechov:

”Noveller” (ny)

7. Arne Johnsson:

”Del av detta och avskild som alla” (2)

9. Hari Kunzru:

”Imitatören” (ny)

9. Jorge Semprun:

”Rätt död man” (ny)

Kommentar:

Kritikertoppen publiceras första lördagen var månaden och är en lista där kritiker i ett tiotal svenska tidningar och tidskrifter utser sina tio bokfavoriter just nu.

Annons

Årets sista lista toppas av Kungälvsförfattaren Stewe Claeson med sin roman om Tegnér, ”Rönndruvan glöder”, fast under sitt kristianstadsbesök nyligen hävdade Claeson att en roman om Esaias Tegnér är det då inte.

Den bästa svenska boken blev den inte - den var inte ens nominerad till Augustpriset - men bästa nordiska bok kan den bli - nominerad till Nordiska Rådets Litteraturpris.

I juryn för Kritikertoppen ingår kritiker från Allt om Böcker, Arbetarbladet, Arbetaren, Barometern, Bohusläningen, Dala-Demokraten, Expressen, Helsingborgs Dagblad, Kristianstadsbladet, Nerikes Allehanda, Tidskriften 00TAL, Upsala Nya Tidning, samt Östgöta-Correspondenten.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons