Annons
Nyheter

Kvinna dömd för delaktighet i hembränning

En 34-årig kvinna från Kristianstad dömdes i går till 100 timmars samhällstjänst och skyddstillsyn för medhjälp till hembränning av minst tusen liter sprit. Alternativet skulle, enligt tingsrätten, varit fyra månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 27 april 2001

Åklagare Tom Jönsson ville hålla kvinnan fullt ut som ansvarig för den hembränning som skett i hennes bostäder, medan försvarsadvokaten Arne Gustafsson menade att hon borde gå helt fri eftersom hon inte haft något med hembränningen att göra.

Tingsrätten anser att kvinnan inte kan ha varit okunnig om att det tillverkades sprit hemma hos henne.

Annons

Därmed anser tingsrätten att hon ska dömas för medhjälp till brott mot alkohollagen.

Tingsrätten skriver i domen att brottslighetens art talar för ett ovillkorligt fängelsestraff. Samtidigt tar tingsrätten hänsyn till att det inte finns några bevis för att kvinnan aktivt har deltagit, vilket öppnade möjligheten till en kombinationsdom på skyddstillsyn och samhällstjänst.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons