Annons
Nyheter

Kvinna misshandlades i lägenhet

Söndag: Två män greps av polisen i Kristianstad i natt, misstänkta för dels misshandel, dels olaga hot. En 32-årig man misstänks ha hotat en 29-årig man med luftvapen efter att denne misshandlat sin sambo. 29-åringen anhölls vid 14-tiden.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2004

Det var vid tretiden på söndagsmorgonen som polis kallades till en lägenhet i Kristianstad.Grannar hade hört uppretade skrik och bråk från lägenheten.

I lägenheten fanns en kvinna som var misshandlad. Bland annat hade hon fått ta emot flera slag, och hade ont i axlar och rygg och blodutgjutning under ena ögat.

Annons

Polisen misstänkte direkt att det var hennes 29-åriga sambo som var gärningsmannen, och beslutade ta med honom för förhör. 29-åringen ville dock inte följa med frivilligt, och satte sig till spjärns. Han var så våldsam att polispatrullen var tvungna att pepparspreja honom för att få honom ur stridbart skick och mer foglig.

I samband med detta gripandet greps även en 32-årig man i lägenheten, som först misstänktes för olaga hot med vapen. Han sades ha riktat en pistol mot 29-åringen.

En närmare kontroll visade dock att vapnet var en så kallad soft air-gun, ett luftvapen som skjuter plastkulor men ser ut som ett riktigt vapen.

De båda männen fick följa med till stationen. 29-åringen anhölls vid 14-tiden misstänkt för misshandeln, medan den 32-åriga mannen frigavs under söndagen.

Clifford Johansen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons