Annons
Nyheter

Madeleines skönhet höjer intresse

"Äntligen förlovade", utbrister den tyska veckotidningen Bunte på sin webbplats med en suddig bild av Madeleine och Jonas på solsemester i St Tropez.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2009

Nyheten om att prinsessan Madeleine förlovat sig väckte ingen större uppmärksamhet på världens nyhetssajter. Undantagen var medier i Tyskland och Norden. Flera tyska medier som under åren visat ett starkt intresse för det svenska kungahuset, inte minst för prinsessan Madeleine, toppade med den kungliga nyheten.

"Äntligen förlovade", utbrast veckotidningen Bunte på sin webbplats med en suddig bild av huvudpersonerna i mörka solglasögon på solsemester i St Tropez.

Annons

Det var främst de tyska damtidningarna som lade förlovningsbeskedet högt men nyheten om den andra kungliga svenska förlovningen i år letade sig även in som nyhetsnotis i en rad dagstidningar.

I vanligtvis kungahusintresserade Storbritannien gav dock nyheten inget större genomslag på de stora nyhetssajterna. De stora utländska nyhetsbyråerna AFP och Reuters skrev dock på tisdagen om förlovningen. Även de norska och danska dagstidningarna blåste upp nyheten ganska stort.

Madeleines skönhet hjälper säkert till att ge uppmärksamhet. Enligt norska VG blev hon 2007 korad till världens vackraste prinsessa av hovreportrar världen över, och danska BT bjuder på bildspelet "vilken prinsessa är vackrast i Norden?".

Nyheten för knappt två veckor sedan att prinsessan Madeleine tilldömts ett skadestånd på 4,2 miljoner kronor i Tyskland för förtal i tysk skvallerpress verkar ha fått ett större genomslag.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons