Annons
Nyheter

Malmöskott tros vara hämnd

Flera skott avlossades vid en lägenhet i området Holma i Malmö vid halv tio på tisdagskvällen. Enligt Malmöpolisen är skotten en vedergällning för skottdramat i fredags då en 23-årig man sköts till döds.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2009

Fredagens dödsskjutning skedde i en bil på Munkhättegatan.

Ingen ska dock ha kommit till skada vid tisdagens skottlossning. En man som togs i Holma under natten är intagen till förhör misstänkt för att vara inblandad, enligt Stig Möller, inre befäl hos Malmöpolisen. Nio andra har hörts och släppts, även de medlemmar i gänget kring den man som sköts ihjäl i fredags.

Annons

– Skottlossningen ägde rum i närheten av en lägenhet där släktingar till dem som ligger bakom dödsskjutningen i fredags bor, säger Möller.

Hur många skott som avlossats är oklart. Men det är flera och enligt vittnen har ett helt gäng beväpnade personer funnits kring lägenheten och i trappuppgången.

En annan lägenhet besköts också, förmodligen av misstag. De som bor i den har ingenting med det pågående gängkriget att göra.

Polisen hörde under natten en lång rad vittnen. Den tekniska undersökningen på plats avslutades tidigt på onsdagsmorgonen.

23-åringen som sköts till döds i fredags var välkänd av polisen. Han har pekats ut som en av ledarfigurerna i det gängkrig som pågår i Malmö sedan mer än ett år tillbaka. En 27-årig man anhölls på måndagen misstänkt för medhjälp till mord.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons