Annons
Nyheter

Man anhållen för mordbrand i Tollarp

Polishuset i Tollarp utsattes under lördagen för ett brandattentat, Någon hade hällt brandfarlig vätska utanför entrén och tänt på. Elden hade hunnit sprida sig in i entrén när två privatpersoner släckte elden med brandsläckare och snö. En 43-årig man greps och anhölls i natt.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2004
Bild: PETER ÅKLUNDH
Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Klockan 16.59 på lördagen larmades räddningstjänsten om en brand vid entrén till polishuset i Tollarp. Deltidskåren i Tollarp och en räddningskår från Kristianstad ryckte ut.

Tack vare Malmöborna Mattias Kristensen och Stephanie Prytz, behövde inte brandmännen göra någon större insats.

Annons

De befann sig hos deras väninna, när väninnans mamma bor mittemot Polishuset mitt i Tollarp och såg rök från polishusets entré.

– Jag tvekade inte, utan sprang ut efter brandsläckaren i bilen, säger Mattias.

Han och Stephanie rusade sedan mot polisstationen där det brann med öppen låga utanför entrén och elden hade spridit sig in under skjutdörren.

– Brandsläckaren räckte inte hela vägen, så resten släckte vi med snö. Vi lyckades även få in snö under dörren för att släcka branden därinne, säger Mattias.

När Tollarpskåren strax var på plats, kunde de konstatera att branden var släckt och Kristianstadskåren kunde vända.

– Det var en rådig insats av dem, berömde räddningsledaren Leif Rönn.

– Det vi hade att göra var att kontrollera att det inte brann på andra ställen.

Polishusets entré var rökfylld och fick vädras ur. Brandmännen hittade inga spår efter någon glasflaska som kan ha använts vid attentatet, men konstaterade att det hade brunnit både innanför och utanför entrén och att en brandfarlig vätska låg till grund.

Polisen förhörde vittnen och spärrade av entrén med tejp för teknisk undersökning. Strax efteråt hämtades en 43-årih man till förhör. Han anhölls kvart i vtå natten till söndagen.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons