Annons
Nyheter

Många fynd bland miljoner bokstäver

SÖNDAG: Det var emellanåt så trångt att man mer luktade än läste titlarna på bokhyllan intill. Men så ska det vara, tyckte loppisgeneralen Lennart Smidfelt.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2004
Trångt om utrymmet när Nosaby IF i går bjöd in till bokloppis. Bild: RONNIE SMITH
Trångt om utrymmet när Nosaby IF i går bjöd in till bokloppis. Bild: RONNIE SMITHFoto: 

Bland de första att lämna Nosaby IF:s bokloppis var Yngve och Majlis Karlsson. Givetvis med en kasse böcker i handen.

– Där fanns många fina böcker och bra titlar, tyckte de och Majlis avslöjade att det främst var romaner paret letat efter och också fyndat.

Annons

Inne i lokalen var det bra mycket varmare än i snålblåsten utanför. Inbundna romaner upptog flest hyllor, liksom barn- och ungdomsböckerna. Men en hel bokhylla användes åt nobelpristagare, och den som ville fynda facklitteratur behövde inte gå lottlös. Tillsammans med Eva Rosengren har Lennart Smidfelt sorterat böckerna och satt upp alla bokhyllor. Några veckor har det gått åt, säger han med ett leende.

– Det är ju så roligt med böcker, så det har verkligen inte varit något betungande!

Han visar besökarna till rätta. Pocket finns längre in till höger, LP-skivorna vid dörren och den som vill fynda klädmönster eller rota i de kartonger man ännu inte hunnit sortera fick ge sig längre in i bokhavet. Bland alla tusentals titlar blinkar vissa mer förföriskt än andra. Hittar en favoritförfattare, men tyvärr bara en bok jag redan har. Kiosklitteraturen finns där, liksom alla snälla deckare som brukar blekna på sommarstugornas bokhyllor. Wahlströms ungdomsböcker vände sina gröna och röda ryggar till, medan andra - klämda mellan tyngre och större gelikar - vädjade om att bli köpta och lästa igen.

Pengarna går till föreningens ungdomsverksamhet.

Åsa Carlsson

044-18 55 62

asa.carlsson@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons