Annons
Nyheter

Meningslöst babbel på Twitter

Ett institut för marknadsundersökning i USA har granskat ett stort antal twittrar och konstaterar i en rapport att 40 procent är sådant världen kunde vara utan.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2009
Meningslöst babbel?
Meningslöst babbel?Foto: 

Institutet Pear Analytics i San Antonio i Texas skärskådade 2 000 slumpmässigt utvalda twittermeddelanden och delade in dem i de sex kategorierna nyheter, spam, personlig pr, samtal, värdebudskap och meningslöst babbel.

Det tomma pratet dominerade i twittret, då 40,5 procent av meddelanden var sådana som "jag käkar en macka" samt andra värdelösa besked. Samtalsvarianten, där dialogen fördes genom de maximala 140 tecken per meddelande, var näst mest vanlig.

Däremot var nyhetsinformation via Twitter en sällsynt tjänst. I undersökningen, där institutet granskade Twitterströmmen på vardagar under två veckor, svarade nyhetsflödet bara för knappt fyra procent.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons