Annons
Nyheter

Misslyckad rånare dömd till fängelse

Den 30-årige man som gjorde ett misslyckat försök att råna Matöppet på Näsbychaussén en eftermiddag i somras dömdes på tisdagen till åtta månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 17 december 2002

Mannen som arbetade ensam i butiken berättar att en för honom okänd man kom in i butiken och sedan gick ut igen. Strax efter återvände han med kåpan till munkjackan uppdragen över huvudet och en butterflykniv i ena handen.

– Det såg riktigt läskigt ut. Jag blev rädd och förstod att det var ett rån. Mannen viftade med kniven och skrek "hit med pengarna". Jag försökte komma undan kniven och rullade bakåt med stolen jag satt på.

Annons

Samtidigt fick mannen syn på en käpp som stod intill honom, tog käppen och hytte med den mot rånaren.

– Han såg ut att bli tveksam och när jag sedan sprang runt disken med käppen i högsta hugg rusade han ut ur butiken och försvann.

Polisens spaningar gav först inget resultat, men sedan hörde en person av sig och tipsade om vem det kunde vara. Den 30-årige mannen greps och erkände.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons