Annons
Nyheter

Misstänkta i Helénfallet kvar i häktet

(Uppdaterad 12.41) Hovrätten i Malmö fastställde idag tingsrättens beslut att de båda misstänkta männen i Helénfallet ska kvarstanna i häktet.
Nyheter • Publicerad 4 december 2002

De två män som sitter häktade misstänkta för mordet på tioåriga Helén Nilsson från Hörby ska förbli häktade. Båda hade överklagat tingsrättens beslut, men hovrätten fastställde idag tingsrättens dom.

Männen, 34 och 35 år gamla, är på sannolika skäl misstänkta för mord och människorov. Flickan försvann från Hörby i slutet av mars 1989 och hittades mördad utanför Tollarp sex dagar senare.

Annons

Omhäktningen skedde sedan en del av svaren från åklagarens begärda DNA-analyser kommit från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

Chefsåklagare Pär Andersson har inte velat kommentera provsvaren, men advokat Sven Fagrenius som försvarar 35-åringen har ansett att bevisningen inte håller.

Nytt sista datum för åtal är nu den 13 december.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons