Annons
Nyheter

Mördade kvinnan i Vollsjö skjuten

Nittonåringen i Vollsjö blev skjuten, berättade polisen på torsdagen. Meddelandet om dödsorsaken kom mitt under ett flera timmar långt förhör med kvinnans femtonåriga bror.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2009

Brodern höll ännu när förhöret började vid klockan 14 fast vid att han är oskyldig till brottet.

Polisen har tagit vapen i beslag under sin tio dagar långa finkamning av gården. De undersöks nu för att, enligt spaningsledningens förhoppning, kunna knyta femtonåringen till något av dem och därmed även till själva brottet. Brottsplatsen är han redan knuten till, men det säger inte så mycket, eftersom hela familjen som bor på gården kan ha satt olika spår både där och på andra ställen.

Annons

Enligt Sydsvenskans uppgifter är ett av vapnen ett gevär - polistekniker har setts bära bort minst ett avlångt föremål med kolv. Sannolikt inte något automatvapen.

Polisen berättar inte var vapnen hittats - om de varit gömda eller om de förvarats i säkerhetsskåp. Det framgår inte heller om de är legala - alltså om någon på gården har licens.

Enligt åklagare Bengt Åsbäck har det tillkommit andra uppgifter under den tekniska laboratoriegranskningen som ökat kraften i misstankarna mot femtonåringen. Därför har han begärt en ny domstolsförhandling för att pröva misstankarna. Den hålls i morgon fredag klockan 16 under ledning av chefen för Ystads tingsrätt, Thomas Johansson.

Joakim Palmkvist och TT
Joakim Palmkvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons