Annons
Nyheter

Mordmisstänkt kvinna begärs häktad

Den 20-åriga kvinna från sydöstra Skåne som misstänks ha dödat sitt nyfödda barn begärs häktad under onsdagen.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2004

Kammaråklagare Ulf Forsberg har beslutat att lämna in en häktningsframställan, eftersom de uppgifter som kvinnan och hennes två släktingar lämnat i de inledande förhören inte stämmer överens.

- Åtta personer jobbar med fallet och vi behöver mer tid för att kartlägga vad som egentligen har hänt. Dessutom väntar vi på att den rättsmedicinska undersökningen skall bli klar, påpekar Ystadspolisens informatör Ewa-Gun Westford.

Annons

Misstankarna mot den kvinna som kommer att begäras häktad under onsdagen dagen har alltså stärkts. Kvinnan är nu på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt barnadråp. Misstankegraden är alltså starkare än när kvinnan anhölls skäligen misstänkt för mord alternativ barnadråp.

Det var i söndags som kvinnan anhölls sedan hon sökt vård på Ystads lasarett för skador i samband med förlossningen. Det döda barnet hittades därefter i en lägenhet. 20-åringen anhölls i måndags som misstänkt för mord alternativt barnadråp.

I går greps två av hennes släktingar, en man och en kvinna, som misstänkta för dråp alternativt medhjälp till dråp. Kammaråklagare Ulf Forsberg har fram till på fredag på sig att avgöra om även släktingarna skall begäras häktade.

- Den rättsmedicinska undersökningen betyder mycket för utredningen. Om det visar sig att barnet inte levde vid födseln tar utredningen en ny inriktning. I annat fall styrks misstankarna om att spädbarnet bragts om livet, säger Eva-Gun Westford.

Per Sjöberg 

 

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons