Annons
Nyheter

"Musik i Syd går händelserna i förväg"

Nyheter • Publicerad 16 januari 2004

MUSIK. – Musik i Syd går händelserna i förväg. Vi har inte fattat några som helst beslut angående scenkonstutredningen.

Det säger Susanne Alpar (fp) från Kristianstad, som är ledamot i regionala kulturnämnden.

Annons

I torsdagens artikel om uppsägningar som väntar musikerna på Musik i Syd, sa vd-n Martin Martinsson att han bara följer direktiven från kulturnämnden och styrelsen i Musik i Syd.

Detta vill Susanne Alpar dementera:

– Vid vårt senaste möte i december fick vi information om scenkonstutredningen, och vad den innehöll. Men vi har ännu inte tagit några formella beslut om själva utredningen. Det gör vi först efter att vi vet hur det går med avtalet med Malmö.

Hur reagerar ni som politiker på att de går händelserna i förväg och hänvisar till beslut från er?

– Jag tycker det är väldigt tråkigt, för jag anser att allting måste ha sin gång.

Vad är din inställning till scenkonstutredningen?

– Jag tycker det är tråkigt det har blivit så här. Musikerna i Musik i Skåne har specialiserat sig och fyller en viktig funktion. Sedan är det viktigt vi behåller något i nordöstra Skåne.

Hur ska du agera nu?

– Vi, folkpartister från kulturnämnden, kommunens kulturnämnd och Musik i Syd, har ett möte på måndag. Då ska vi diskutera hur vi ställer oss i den här frågan.

Clifford Johansen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons