Annons
Nyheter

Några skolor tog ledigt i dag, andra inte

Valborgsmässoafton: Undervisningen på skolorna i Kristianstads kommun varierade under valborgsmässoafton. Vissa skolor hade lagt in studiedag på schemat, medan andra skolor hade undervisning som vanligt.
Nyheter • Publicerad 30 april 2001

På Gustaf Hellströmskolan fanns ingen undervisning under måndagen. Istället var det studiedag för eleverna samtidigt som lärarna fick kompensationsledigt för tidigare inarbetad tid. Reglerna om studiedagar säger att vissa är fastlagda centralt.

– De har även flytande studiedagar som de får lägga hur de vill, säger Yvonne Johnfors på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Annons

Även Centralskolan hade studiedag under måndagen. Från Österlövs skola uppger man att barnen fick en kompensationsdag och alltså var lediga. De lärare som hade kompledighet att ta ut tog ut den. Enligt Yvonne Johnfors är det en vanlig lösning.

På många skolor pågick dock undervisningen som vanligt, bland dem Nosaby skola, Gamlegårdskolan och Parkskolan.

Jimmy Vulovic

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons