Annons
Nyheter

Nio somrar att minnas

För mig är sommaren förknippad med att jobba på Kristianstadsbladet. Jag gör nämligen min nionde sommar på tidningen.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2009
Foto: 

Nu lägger vi sommaren 2009 bakom oss. Stränderna har avbefolkas, mörkret faller tidigare, skolorna börjar och sommarsidan tackar för sig.

För mig är sommaren förknippad med att jobba på Kristianstadsbladet. Jag gör nämligen min nionde sommar på tidningen. Det här är mina tre starkaste sommarminnen:

Annons

Under något av mina första år hoppade jag in extra en lördagskväll. Uppdraget var att under tre timmar gå runt på Hovdala slott och leta nattfjärilar under en fjärilsexkursion. Jag förstod först i efterhand varför just det jobbet inte var så populärt, det skulle ske mellan 22.00-01.00. Men problemet var inte det. Problemet var att vi inte såg en enda fjäril.

Det har heller inte gått en enda sommar utan något kriminellt drama. Jag minns särskilt en kväll. Klockan var strax efter 23.00, mina artiklar var klara och nattchefen la den sista putsen vid förstasidan. Som vanligt stod polisradion på. Helt plötsligt hör vi: "Rymlingen Tony Olsson har skymtats på tåget som strax anländer till Hässleholm". Det blev liv på redaktionen. Jag började med att ringa polisen, nattchefen ringde till någon av tidningens fotografer som kunde vara på plats vid ett eventuellt gripande och vi skickade ner folk till stationen i Kristianstad. Efter en stunds dramatik visade det sig att det var fel person.

Min allra första sommar skrev jag in evenemangsuppgifter. På lördagstidningens förstasida tipsade vi då om fyra evenemang under helgen och det var min uppgift att välja ut dessa. Jag hade fått uppgifter om att det skulle bli dans till Lasse Stefanz i trakten och jag tyckte att det var ett givet val. På måndagen fick jag en chock. Antingen hade arrangörerna inte meddelat att dansen var inställd eller så hade jag missuppfattat situationen. Dock hade 1 500 personer väntat på Lasse Stefanz på den angivna platsen den lördagskvällen. Förgäves.

Vad som händer under 2010 vet jag inte. En sak är säker, det blir sommar igen. Och jag tioårsjubilerar gärna.

Helena Carlsson 0451–830 50
Helena Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons