Annons
Nyheter

Nya aktiviteter i Fornstugan

Fornstugan måste bli attraktivare, anser kommunens politiker. Därför söker de nu nya arrendatorer till det speciella huset.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2001

En av orsakerna till politikernas engagemang för Fornstugan i Tivoliparken är naturligtvis pengar. Huset kostar kommunen cirka 120000 kronor per år, medan uthyrningen för sommarcaféet under sommaren endast drar in 40 000 kronor. Men politikerna hoppas också att huset, med sitt läge, ska bli något av en mötesplats i Kristianstad.

Kontraktet med föreningen Hemgården, som drivit sommarcaféet, har nu gått ut. Därför ger sig politikerna alltså ut efter andra arrendatorer.

Annons

– Vi vill inte styra vad Fornstugan ska användas till. Alla kreativa idéer är välkomna, säger kommunstyrelsens vice ordförande Christer Ewe (m).

En inskränkning finns dock. Kommunens ledning vill inte se någon pub i huset.

– Det ligger en stor lekplats i anslutning till Fornstugan. Vi anser inte att kopplingen blir bra, säger Birgit Skoog (s), kommunfullmäktiges ordförande. Dessutom är huset, som är helt i trä, byggnadsminnesmärkt.

Matti Stensrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons