Annons
Nyheter

Om tv:s Kulturnyheterna

Nyheter • Publicerad 23 januari 2001

TV.Liksom sporten och ekonomin har nu också kulturen fått sig ett eget nyhetsprogram. Kulturnyheterna heter det och sänds först tidigt på kvällen i TV2, för att repriseras senare på kvällen.

A-Kultur hade varit ett bättre namn, för premiärprogrammet var kultur som ekonominyheter med två tunga nyhetsinslag – Polarpriset och Sonys invasion av Moderna museet vilket kommenterades av mycket arg konstkritiker –, nyhetskortisar och en analys av Pirinens aktuella bok, vilket punkterades med en sned kommentar från programledare Kristofer Lundström om att det tydligen bara krävs en roman för att röra upp känslor.

Annons

Tja, som om boken vore ett ofarligt instrument.

Men varför gnälla, det är bra med Kulturnyheter i tv. Hoppas bara att man vågar ta ut svängarna lite mer framöver och även vågar bryta upp det traditionella sättet att ge svenska folket nyheter på. Satsa gärna på bildens kraft.

Morgonens Kulturnytt på radions P1 har också tio minuter på sig och det är – för det mesta - tio väl valda minuter, inte sällan med kulturella utblickar. Lyssna och lär.

SUNE JOHANNESSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons