Annons
Nyheter

Owens nästa gäst hos Novah Gospel

Nyheter • Publicerad 9 januari 2004
Walter Owens kommer med Chicagogospel till Kristianstad
Walter Owens kommer med Chicagogospel till KristianstadFoto: 

En tradition sedan 1996. Nu tar Sölvesborgskören Novah konceptet vidare med en gästsolist/dirigent som kommer från den klassiska skolan. Årets gospelkonsert i Kristianstad domineras av Walter Owens.

– Vi vet inte mycket mer om Owens än att han har en klassisk skolning och att han är huvudansvarig som Minister of music and arts vid Solem Baptist Church i Chicago, säger Novahs Hans Mattsson.

Annons

Direkt från gospelmusikens hemstad kommer han alltså. Men Owens klassiska bakgrund gör att Hans Mattsson ser fram emot nya utmaningar.

– Vanligtvis möter vi dirigenter och solister som inte är intresserade av noter utan mycket hellre säger "sing by heart". Nu, med Owens, vet vi inte riktigt vad som väntar eftersom han verkligen kan dirigera både kör och orkester.

Den här gången samlar Hans Mattsson 120 sångare från sex olika körer; Novah, Nosaby, Högskolan i Kristianstad, River House (Åhus), Joy (Höör) samt Tonsättarna (Olofström/Bromölla).

– Som vanligt genomför vi konserten i samverkan med Stockholm Gospelkörfestival och via dem har både körsångarna och Owens fått material att studera in. På måndag träffas körerna för första gången, Owens ansluter på lördag förmiddag och sedan jobbar vi tillsammans med honom fram till konserten på kvällen (19.30), förklarar Hans Mattsson.

Biljetterna till konserten i Stora salen – 17 januari – släpps i helgen.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD GOSPEL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons