Annons
Nyheter

Pensionärer kan få åka buss gratis

KRISTIANSTAD. Är Kristianstads kommun beredd att ta till sig goda exempel från andra Skånekommuner? Frågan kommer från folkpartiet, som i en motion föreslår att kommunfullmäktige ska ta efter grannen Hässleholm och utreda möjligheterna att erbjuda pensionärer att åka gratis på Skånetrafikens busslinjer inom kommunen.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2004

Även moderaterna lade under gårdagen fram en motion om fria bussresor för äldre.

Enligt Folkpartiet finns det flera motiv för att införa gratis pensionärsresor.

Annons

Dessa är miljöskälen – "det är alltid positivt att satsa på så många kollektivresande som möjligt" – , ansökan om färdtjänst kan senareläggas, samt att äldre personer som bestämmer sig för att sluta köra bil ser en positiv möjlighet i att övergå till bussresor i stället.

Folkpartiet och moderaterna hoppas båda att fullmäktige kan besluta att Kristianstads kommun skyndsamt upptar överläggningar med Skånetrafiken i syfte att möjliggöra gratis bussresor inom kommunen för pensionärerna.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons