Annons
Nyheter

Person till sjukhus efter explosion

KRISTIANSTAD. Föraren till en litauiskregistrerad långtradare råkade illa ut på lördagseftermiddagen, då ett däck exloderade i ansiktet på honom och han tuppade av.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2004
En långtradarchaufför svimmade utanför Ekohallen i Fjälkinge på lördagen, efter att ett däck hade exploderat i ansiktet på honom. Patrik Emtsjö från räddningstjänsten inspekterade däcket efteråt.
En långtradarchaufför svimmade utanför Ekohallen i Fjälkinge på lördagen, efter att ett däck hade exploderat i ansiktet på honom. Patrik Emtsjö från räddningstjänsten inspekterade däcket efteråt.Foto: 

Mannen ska ha stannat till i parkeringsfickan mitt emot Ekohallen i Fjälkinge, för att undersöka ett konstigt ljud ifrån fordonet. Han steg ur och gick runt till bakdäcken på trailern, varifrån det kom rök. När han satte sig ner på huk exloderade plötsligt ena däcket och han svimmade. Vittnen uppgav att smällen var så kraftig att den hördes in på Ekohallen, så ägaren till cykelbutiken rusade ut och såg långtradaren stå parkerad med förardörren öppen. Han sprang dit och upptäckte den avsvimmade chauffören, varför han genast larmade räddningspersonal. När de kom till platsen ska chauffören dock ha hunnit kvickna till, men han fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad för vård. Enligt räddningstjänsten klarade han sig dock undan med blotta förskräckelsen, för han klagade på örontjut och uppgavs i övrigt vara allmänt blåslagen.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons