Annons
Nyheter

Pistolbeväpnad man rånade butik i Tyringe

En pistolbeväpnad man rånade på lördagskvällen livsmedelsbutiken Exet i centrala Tyringe. Polisen har fortfarande inga spår efter honom. Troligtvis blev bytet bara några tusenlappar.
Nyheter • Publicerad 22 december 2002

Det var strax före stängningsdag vid 20-tiden på lördagen som en ensam man beväpnad med en pistol klev in i butken som är belägen utmed genomfartsleden i Tyringe.

Han hotade kassörskan för att få pengarna. Sedan rusade han ut lika snabbt igen och försvann springande. Kvar efter honom blev bara några hundralappar på gatan. Polispatruller från hela Skåne kom till platsen och letade efter honom med hund, men lyckades inte få tag i honom.

Annons

Troligtvis blev bytet bara några tusenlappar, eftersom kassörskan just hade stoppat största delen av pengarna i kassan i en säkerhetsbox. Kassörskan klarade sig utan fysiska skador.

En person såg hur en mörkklädd, kraftigt byggd man stod utanför affären fem minuter före rånet och sedan rusade in och kom ut lika snabbt med mörk rånarluva. Men polisen hoppas att fler ska ha kommit förbi vid tidpunkten för rånet och sett mannen.

– I så fall får de gärna höra av sig till oss, säger inre befäl i Kristianstad, Ingela Hessbo.

Bengt-Inge Schölin/Ingela Rutberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons