Annons
Nyheter

Polisen slog till mot hembrännare

Långfredag Polisen slog på skärtorsdagen till mot en misstänkt hembrännare i Näsumstrakten. Polisen hittade ingen hembränningsapparat, däremot femlitersdunkar med hembränd sprit hos den medelålders mannen.
Nyheter • Publicerad 13 april 2001

Den gångna veckan har polisens särskilda anithembränningsgrupp i nordöstra Skåne gripit tre personer för hembränning och innehav av hembränd sprit.

Förra veckoslutet gjorde polisen ett besök hos en man i yngre medelåldern på en ort utanför Hässleholm.

Annons

I ett dolt lönnutrymme i garaget hade han byggt en destillationsapparat, klar att börja användas. Polisen kunde då konstatera att han kopplat förbi elmätaren. Tips talade också om att det var livlig trafik den senaste tiden till hans gamla torp ute i ödemarken.

Polisen hade bara för någon månad sedan varit hemma hos mannen och då lagt beslag på 600 liter sprit och 1 000 liter mäsk. Trots erkännande gick han fri i tingsrätten.

Nu sitter mannen dock häktad i avvaktan på rättegång.

Han har för polisen berättat att han skulle ha den hembrända spriten till sin 30-årsdag i sommar.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons