Annons
Nyheter

Premiär för Wäshowen

Det drar ihop sig till show på Vä-skolan. Just nu är repetitionerna inne i ett intensivt skede och det är eleverna som gör jobbet. Det är nervöst, men jättekul, säger Jenny Fredriksson i nian, som blir showens konferencier.
Nyheter • Publicerad 1 april 2001
Väskolans show. Viktoria Lindskog blir fin i håret med Linda Johanssons (till vänster) och Johanna Hallqvists hjälp. Bilder: WILLY ALM
Väskolans show. Viktoria Lindskog blir fin i håret med Linda Johanssons (till vänster) och Johanna Hallqvists hjälp. Bilder: WILLY ALMFoto: 

Wäshowen 2001 är ett musik-, sketch- och dansprojekt, som i inledningsskedet i höstas vände sig till skolans niondeklassare. Men intresse fanns också bland övriga elever i sexan, sjuan och åttan och därmed är cirka 90 av skolans 450 elever engagerade.

Initiativtagare och producent är skolans musiklärare Ingmar Johansson, som väljer att ligga lågt.

Annons

Det är eleverna som gör jobbet, säger han. De står på scen med eget material och det är de som sköter allt jobbet runt omkring föreställningen.

Den gemenskap som uppstått genom arbetet med showen är ovärderlig, menar Linus Pålsson, som är lärare på skolan och som förvandlats till ljus- och ljudtekniker i showen.

Vi vill visa upp Vä-skolan i ett nytt perspektiv, säger han.

Samtidigt får eleverna arbeta med ett projekt som omfattar så väldigt många ämnen med allt ifrån ljud och ljus, teknik, bild och träslöjd till svenska, engelska och idrott.

Tillbehören är väldigt viktiga och kommer från en riktig teater.

Lärarna fungerar som handledare och eleverna står för arbetet. De har valts ut efter lämplighet och lagt ner många, många timmars ledig tid på att antingen öva in musik, sånger och sketcher eller fixa med rekvisita, ljud och ljus.

Och denna veckan ska eleverna upp till bevis. Det blir tre föreställningar på lika många dagar (tisdag, onsdag och torsdag) med plats för 160 personer per gång i skolans aula.

karin.hallengren@kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-185543
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons