Annons
Nyheter

Priskrig på bensin i Sölvesborg

Det pågår ett intensivt priskrig mellan bensinbolagen i Sölvesborg. Så sent som i går sänkte Statoil literpriset på 95 oktan från 8,67 till 8,35 kronor.
Nyheter • Publicerad 18 december 2002

Trots det var de fortfarande långt ifrån billigast, eftersom Jet tog 8,10 och Shell 8,18. Dyrast i går förmiddags var Hydro med 8,42 för en liter 95-oktanig bensin.

– Alla bolag förlorar pengar på det här, säer innehavaren av Statoilmacken på Östra Storgatan.

Annons

Efter sänkningen till 8,35 uppskattade han förlusten till cirka 75 öre per liter, men det får han å andra sidan tillbaka av Statoil.

I Bromölla har bensinbolagen inte hängt på priskriget, trots att Sölvesborg bara ligger några minuters bilfärd bort. Preem i Bromölla tog i går 9,36 per liter 95-oktanig bensin.

– Jag har inte direkt märkt av priskriget, för kunderna har i alla fall inte blivit färre, sa Therese Vellin, vikarierande stationsföreståndare, men passade samtidigt på att påpeka att de säljer så mycket mer än bara bensin. Hydro, som har en obemannad station bakom Preem, tog i går 9,19 för en liter 95-oktanig bensin, Shell 9,20 och Din-X 8,99.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons