Annons
Nyheter

Publikfiaskot tömde hela festivalkassan...

Bristen på besökare på Trelleborg music festival leder troligen till en ekonomisk smäll. Arrangörerna riskerar gå back med mellan en halv miljon och en miljon kronor och flera artister har ännu inte fått sina pengar.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2008
Festivalgeneralen Per Svensson. Bild: Claes Nyberg
Festivalgeneralen Per Svensson. Bild: Claes NybergFoto: 

Spännvidden på utbudet av artister var stor under helgens Trelleborg music festival. Artister som Suzi Quatro, Amy Diamond och Mustasch tog stadsparksscenen i besittning.

Men publikmässigt blev festivalen ett fiasko.

Annons

Arrangören, den ideella föreningen Palmrock, med festivalgeneralen Per Svensson i spetsen, vill dock inte berätta för TA hur många som köpte biljetter till evenemanget.

Han uppger att festivalens budget ligger på cirka 1,4 miljoner kronor och att evenemanget nu riskerar att gå back med mellan 500 000 och en miljon kronor.

Stämmer uppgiften att det kan ha sålts mindre än 1 000 biljetter?

- Svårt att säga. Vi har inte räknat ut det ännu. Men det kan röra sig kring 1 000 sålda biljetter. För att evenemanget ska gå runt krävdes det 2 600 sålda biljetter. Och det lyckades vi inte uppnå, svarar Per Svensson, som säger att han är besviken över det inträffade.

- Det här är så tragiskt. Vi trodde det skulle komma betydligt fler till festivalen.

Därefter fortsätter Per Svensson:

- Vi har verkligen gjort vad vi kunnat. Jag fattar ingenting. Det är helt obegripligt. Hur vi ska klara upp ekonomin vet jag inte, men styrelsen för Palmrock ska sätta sig ned och diskutera detta så snart som möjligt.

Finns det artister som inte har fått sina gager utbetalda?

- Ja, Nordman, Mojje och Mustasch har inte fått sina pengar, svarar Svensson.

Trots givmild sponsring, både från företagare och generösa privatpersoner samt Trelleborgs kommun, som bland annat står för en förlustgaranti på 10 000 kronor sätter publiksveket djupa spår i Palmrocks ekonomi.

Annons

- På något sätt måste det här lösa sig. Vi vet inte hur ännu, säger Per Svensson, som samtidigt uppger att en del av pengarna, som använts till att betala gager till flera artister, togs från en checkkredit.

När Nordman, Mojje och Mustasch får sina gager utbetalda kan han inte säga, utan hänvisar till att det är en senare fråga.

Peter Kronström, som är PR-ansvarig för Palmrock, är också besviken över att det inte kom fler till festivalen.

- Vi tog ju till exempel hit en världsartist som Suzi Quatro, och det är sorgligt att intresset från trelleborgarna var så svagt. Det är synd. Jag brinner verkligen för musik och tycker personligen det är tråkigt att det skulle sluta så här, säger Kronström.

Johan Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons