Annons
Nyheter

Revisorer granskade skolsäkerhet

Revisorerna i Hässleholm har granskat oliks säkerhetsfrågor i skolorna som brandövningar och skolskjutsverksamheten. Revisorernas bedömning är att det finns tillräckliga regler och rutiner för att uppfylla säkerhetskraven.
Nyheter • Publicerad 9 december 2002

Men som allvarliga risker har revisorerna påtalat bristen på ordning vid skolornas påstigningsplatser.

– Vi anser att skolorna måste göra insatser så att ordningen upprätthålls och att risken för olyckor minskar. Risken för olyckor är också sot i samband med trafiksituationen när föräldrar hämtar och lämnar sina barn med bil.

Annons

– Vi vet att insatser har vidtagits men vi bedömer att fler åtgärder för att förbättra trafiksituationen bör göras på fler skolor, skriver revisorerna i sin rapport.

På någon skola görs utrymningsövningar från skolbuss. En rutin som alla skolor borde införa anser revisorerna.

Det framförs också önskemål om att trafiksäkerhetsgruppens arbete direkt mot skolorna borde kunna öka. Inte minst mot bakgrund av den trafikkompetens som gruppen besitter.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons