Annons
Nyheter

Revisorer kritiserar C4 Teknik

Tjänstemän på C4 Teknik har plockat ut för mycket flextid, semester och reseräkningar trots att de inte varit berättigade till det. Det är några av de punkter som kommunens revisorer på tisdagen slog ner på i sin delrapport när de har granskat verksamheten vid den kommunala förvaltningen C4 Teknik.
Nyheter • Publicerad 17 december 2002

– Det här var ingen planlagd revision, utan samtliga punkter har granskats för att vi fått indikationer om att allt inte stod rätt till, säger revisorernas ordförande Bengt Gustafson (m).

Den senaste tiden har han och Åke Andersson (s) lagt alla andra uppdrag åt sidan för att utreda C4 Teknik.

Annons

Det har varit tveksamheter med viss tidsredovisning inom C4 Teknik. Bland annat misstänks somliga ur personalen ha drivit egna företag på arbetstid, gjort kommunala inköp för eget bruk och samlat på sig flextid trots att de inte är berättigade till detta.

I revisorernas delrapport var det mest tidsredovisningen som redovisades.

Bland annat skriver de att en person har flexat in trots att han bevisligen inte varit på arbetsplatsen, och att förvaltningschefen haft indikationer om förhållandet men inte bedömt att missbruk förelegat.

I ett annat fall har en avdelningschef godkänt att flextid registrerats som närvaro trots att en anställd var borta.

I början av det nya året presenteras revisorernas granskning av upphandlings- och inköpsfunktioner, organisation samt internkontroll på C4 Teknik.

Clifford Johansen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons