Annons
Nyheter

Ricard Nilsson överklagar fällande dom för stöld

Långfredag. Den livstidsdömde förre rockmanagern Ricard Nilsson, 24 år, kommer att överklaga tingsrättens fällande dom mot honom för stöld av två datorer hos Röda korsets ungdom i Kristianstad sommaren 1999. Det uppger hans försvarsadvokat, Björn Attnarsson i Kristianstad för kristianstadsbladet.se.
Nyheter • Publicerad 13 april 2001

– Jag köpte den ena datorn i god tro av en god vän till ett rimligt pris, säger Ricard Nilsson till sitt försvar.

Han avtjänar redan ett livstidsstraff för trippelmordet vid Forsmöllan utanför Klippan hösten 1999. Därför kunde tingsrätten inte ge honom någon påbackning för stölden.

Annons

– Men Ricard Nilsson anser att datorn är hans och därför vill han få tillbaks den från polisen, berättar hans försvarsadvokat Björn Attnarsson i Kristianstad.

Polisen hittade datorerna när man efter trippelmordet gjorde husrannsakan i det hus Ricard Nilsson då hyrde tillsammans med en kompis i Arkelstorp.

Den andre mannen berättade för polisen att datorerna kom från ett inbrott hos Röda korsets ungdom i Kristianstad. Ricard Nilsson ställer sig helt frågande till detta påstående.

Vid den hårdbevakade rättegången i Kristianstads tingsrätt i mitten på mars bekräftade den andre mannen bara att han sagt så som polisen antecknat i förhörsprotokollet. Han vägrade svara på några frågor och till och med säga varför han inte ville svara på frågor.

– Det intressanta är att han inte bekräftade i rätten att det han sagt till polisen var sant, konstaterar Björn Attnarsson.

Han är därför tveksam om uppläsningen i rätten av ett polisförhör med mannen från hösten 1999 kan räcka till en fällande dom.

Ricard Nilsson avtjänar livstidsstraffet på avdelningen med den högsta säkerhetsklassen på Kumla. han första så kallade lufthålspermission är planerad först till slutet av år 2003.

Därför blev utflykten för rättegången i Kristianstad ett välkommet avbrott för honom från det inrutade fängelselivet. Nu måste han dessutom transporteras till hovrätten i Malmö när hans överklagade ska prövas. Målet väntas komma upp i hovrätten i höst.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons