Annons
Nyheter

Schlagerkvällar non stop

Nattklubb med schlagerbar verkar vara trenden. Och Björksäter i Hässleholm vill vara med, men väljer ändå att gå egna vägar.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2004
Björksäters Ann-Charlotte Witte och Kjell-Arne Svensson från Finjabacken har en schlagerbar ihop. BILD: LASSE OTTOSSON
Björksäters Ann-Charlotte Witte och Kjell-Arne Svensson från Finjabacken har en schlagerbar ihop. BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

I höstas öppnade Hasse Åhs schlagerbar på Grand i Kristianstad. Ett framgångsrikt koncept som med jämna mellanrum gästas av artister med gedigen schlagerbakgrund (Charlotte Nilsson, Anna Book, Pernilla Wahlgren). Nu är det meningen att Hässleholm också skall drabbas av schlagerfeber, men Ann-Charlotte Witte tycker ändå inte att Björksäter bara hakar på:

– Vi tittar hela tiden på olika koncept och just den här idén har funnits sedan ett år tillbaka. Men vi ville inte följa efter med olika artister som kommer hit och sjunger tre-fyra låtar.

Annons

I stället tog Witte kontakt med Kjell-Arne Svensson, gammal kompis och primus motor i Finjabacken showverksamhet.

– Så nu kommer Finjabacken hit och kör helkvällsunderhållning med låtar som folk känner igen och tycker om att sjunga med till.

Svensson:

– Vi tar hand om publiken från klockan 22 och fram till två på natten. Med servering av mat och underhållning.

4-5 medlemmar ur Finjabackens "artiststall" finns på plats varje helkväll. Men riktigt hur många shower som genomförs under våren är inte spikat.

– Vi har premiär den 31 januari, andra föreställningen äger rum den 28 februari. Men från och med mars, fortsätter Ann-Charlotte Witte, räknar jag med att schlagerbaren är öppen mer frekvent. Det är upp till publiken.

Musiken kan vara hämtad ur den europeiska schalgerhistorien, från 1950-talet och fram till i dag. Men repertoaren kan också spänna över andra melodier, så länge de passar in under begreppet schlager: lättnynnat, igenkännbart och roligt.

– Humor är viktigt, säger Kjell-Arne Svensson. Vi vill ha publiken med oss, och det tror jag vi får om vi vågar göra bort oss lite och bjuder på oss själva. Därför räknar jag med att vi framöver kan bjuda in lokala eller regionala kändisar som på olika sätt medverkar i showen.

Med den nya schlagerbaren, som kommer att ta upp en stor yta mitt på dansgolvet, vill Björksäter locka en bred vuxenpublik – från 22 år och uppåt.

– Vi har, via hemsidan, ett sms-system som redan gett positiva signaler. 1000 besökare per kväll är en målsättning, och att döma av förhandsintresset känner jag att vi når dit ganska snabbt, säger Ann-Charlotte Witte.

Annons

Anders Mårtensson

anders.martensson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM NÖJE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons