Annons
Nyheter

Skåningar nöjda med lokaltrafiken

Tre av fyra skåningar var nöjda med kollektivtrafiken i Skåne förra året och nästan två av tre skåningar tycker att det är prisvärt att resa med Skånetrafiken.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2004

Det framkommer efter intervjuer med 2 000 skåningar. Undersökningen är beställd av landets länstrafikbolag och lokaltrafikens egen branschorganisation.

Varje månad av årets tio månader intervjuas 200 skåningar mellan 15 år och 75 år. De får ange hur nöjda de är med Skånetrafiken på 17 olika områden på en femgradig betygsskala.

Annons

När de tillfrågade fick svara på frågan hur nöjda de är sammanfattningsvis, gav 75 procent av de tillfrågade betyget fyra eller fem. I hela landet gav 66 procent av de tillfrågade samma betyg på frågan.

Skånetrafiken har också låtit göra en undersökning som visar att stadsbussresandet har ökat i fem skånska kommuner under det tredje kvartalet 2003 – Hässleholm, Ystad, Landskrona, Eslöv och Ängelholm.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons