Annons
Nyheter

Stadskansliet medger fel med e-post

"Stadskansliet har genom denna JO-anmälan fått en viktig påminnelse, om att ett för kommunstyrelsen som myndighet synnerligen allvarligt fel skett i hanteringen av inkommande post."
Nyheter • Publicerad 12 april 2001

Så skriver Kristianstads kommun till Justitieombudsmannen, JO, som begärt att kommunen ska utreda hur det kunde komma sig att två e-postlådor på kommunkansliet inte öppnades under två veckor i slutet av januari och början av februari. Det inträffade anmäldes av en privatperson till JO.

Totalt var det fem e-postmeddelanden som blev liggande oöppnade. Förutom två kursinbjudningar rör det sig, enligt kommunen, om en intresseanmälan för arkitektuppdraget för Stora Torg samt ett ärende om en vigsel kring midsommar. Dessutom fanns där en förfrågan från Sydsvenska Dagbladet, som upptäckte att e-postlådan inte öppnades när tidningen ringde för att höra efter om svaret.

Annons

E-pos ska hanteras som vanliga brev, öppnas och registreras i vanlig ordning.

Förklaringen till "detta mycket beklagliga fel" är att de två bland kanslipersonalen som vanligtvis öppnar postlådorna blev sjuka samtidigt, skriver kommunen. En situation som inte uppstått tidigare och som det inte fanns någon beredskap för.

Stadskansliet har enligt yttrandet till JO nu vidtagit åtgärder för att förhindra att missen med den inkommande posten.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons