Annons
Nyheter

Stor risk för halka

Det är stor risk för halka på de skånska vägarna under kvällen. Vägverket varnar bland annat för halka på E22 och väg 21 efter fallande yttemperaturer.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2004

Saltning pågår eller har just avslutats på det större vägnätet medan sandning pågår på delar av det mindre vägnätet, som är moddigt.

Halkvarningen, där det pågår eller har gjorts halkbekämpning, på de nordostskånska vägarna gäller särskilt för E22 mellan Hörby och Tollarp, väg 21 mellan Kristianstad och Perstorp, riksväg 19 mellan Brösarp och Nöbbelöv och väg 23 mellan Hässleholm och Hörby.

Annons

Förebyggande halkbekämpning pågår eller har pågått även på väg 117 mellan Hässleholm och Markaryd och på väg 24 mellan Drakabygget och Hässleholm. På E22 mellan Kristianstad och Tollarp kan det vara isigt fläckvis.

Vägverket varnar för att risken för halka fortsätter. Speciellt halkkänsligt är det vid vattendrag, skuggpartier, sänkor och bergskärningar.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons