Annons
Nyheter

Stort intresse för Miró

Nyheter • Publicerad 20 januari 2004

KONST. Intresset för Nils Trydings donerade Miró-samling till Kristianstad är stort. Redan innan allt förberedelsearbete var klart fick den unika affischsamlingen ge sig ut på sin första färd i kommunal regi. Adressen var Halmstad, där den i söndags – med Nils Tryding på plats – öppnade på Hallands museum.

– Den visas i Halmstad fram till 14 mars, sedan skall den direkt till Stettin i Polen. Därefter har Poznan, en kulturstad söderut i Polen, visat intresse för att ha samlingen som sommarutställning. Även Tallinn har anmält intresse, säger Thomas Kjellgren, konsthallschef i Kristianstad.

Annons

Kostnaderna som blir faller på respektive arrangör, men Tryding själv eller någon personal från konsthallen skall medverka vid vernissagen eller under utställningsarbetet.

– Jag är inte förvånad över det stora intresset, det här är bildvärldar som landar väl hos många människor, säger Thomas Kjellgren, som tillsammans med Nils Tryding beger sig till Paris och Centre Pompidou i mars för att närvara vid öppningen av en stor utställning med Mirós målningar.

– De kände inte till affischsamlingen när de planerade sin utställning, men det gör de nu, säger Kjellgren.

Sune Johannesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons