Annons
Nyheter

Svårlästa besked får kritik

Nyheter • Publicerad 15 januari 2004

Ulla i Fjälkinge är rent ut sagt förgrymmad. Hon har fått brev från försäkringskassan med information rörande omräkningen av den allmänna ålderspensionen.

– Två blad och jag begriper inte ett smack.

Annons

Ulla är medveten om att det är fler pensionärer som tidigare hört av sig till Kristianstadsbladet om den svårlästa informationen.

– Men det är inte förrän man får syn på sitt eget papper som man förstår hur fullständigt obegripligt det är. Det står bara en massa andra grejer, lagar och paragrafer och allt möjligt.

Ulla ska svara inom två månader att hon tagit del. Hon kommer att ta hjälp av någon för att klara av detta. Vad skulle hon då vilja att ett liknande informationsblad innehöll?

– Vad min pension varit, att den ändras, vilken min nya pension blir, och ett telefonnummer dit jag kan ringa om jag vill veta mer, säger Ulla klart och tydligt.

Men Ulla ser trots allt ljust på tillvaron och tycker att Radio Kristianstads program Drömstart bara blir bättre och bättre.

Britten i Fjälkinge är också glad eftersom hon tycker att Centralsjukhusets akutmottagning fungerar bättre.

– Jag har suttit där ett flertal gånger med äldre anhöriga. Nu var vi där i måndagskväll igen och bemötandet var så trevligt. Nyordningen med en sjuksköterska som tar emot är en stor förbättring. Allt flyter och alla vi träffade var glada och trevliga, inte nog viktigt när man kommer in akut sjuk, säger Britten.

Allt försämras inte, med andra ord.

– Jag tycker det är viktigt att påtala när saker faktiskt utvecklas positivt, säger hon.

Karin i Nymölla saknar Lenalis Trulsviks krönikor i Kristianstadsbladet.

Annons

– Vi är många som tycker att de är trevliga att läsa.

Insändarredaktör Lotta Tholin kommenterar att krönikorna publiceras i den mån de skickas till tidningen.

Uppskattad läsning var också nyheten om att gratisätarna på Nosabyskolan var långt fler än de tre som inte längre arbetar kvar på skolan.

– Det ska bli intressant att se hur de andra gratisätarna "straffas", säger uppringaren.

Nästa person att ringa upp jourhavande reporters telefonsvarare säger att han förvånades över polisens arbete i samband med jakten på rymlingen i måndagskväll i Kristianstad.

– Var det inte till att ta till resurser med polishelikopter och hundpatrull för en vanlig tjuv?!

Sven i Maglehem har läst om den kritiserade vd:n för C4 Energi.

– Kommunen anställer folk som inte klarar av sina uppdrag. Sedan tar man in dyr konsulthjälp för att klarar ut problemen. Ska vd:n ha hjälp av en konsult så tycker jag att hon får betala konsulten själv, det ska inte belasta oss skattebetalare, tycker han.

Slutligen en strålande glad Anna.

– Äntligen har Näsby fått en cykelverkstad, i gamla bussgaraget på Tegelbruksvägen, så att vi kan få en punktering lagad.

Små ting och stora saker avhandlas i jourhavande reporterspalten. I dag är telefonen åter öppen mellan halv nio och halv tio på förmiddagen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons