Annons
Nyheter

Tiotusentals utan telefon

Totalt har 125 000 Teliakunder bredbandstelefoni och som mest var cirka 100 000 personer utan telefon under dagen när Telia startade om servrarna för att åtgärda felet. Vid halv femtiden var drygt 60 000 kunder fortfarande drabbade.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2009

Telias informationsansvarige Hans G Larsson säger till TT att det kan dröja till sent i kväll innan problemet är åtgärdat.

Kunderna, som inte kan ringa nödnumret 112, är utspridda över hela landet och det går därför inte att säga vilka områden som har drabbats.

Annons

Orsakerna till störningarna är inte kända. Under eftermiddagen har företaget försökt lokalisera problemet.

- Det enda vi vet är att det är någonting i kommunikationen mellan servrarna och databaserna som inte fungerar som det ska. Vår förhoppning är naturligtvis att vi ska kunna lösa det så fort som möjligt, men det kan dröja till långt in på kvällskvisten, säger Larsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons