Annons
Nyheter

Tjuvar gick i armarna på polisen

Åldringsbrottslingarna gick i dag rakt i armarna på polisen och föraren av deras flyktbil greps i samma veva när han satt och väntade på dem på en gata i närheten.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2004

Polisen blev vid kvart i ettiden på fredagen uppringd av en man som bor på Oxhagsvägen. Mannen hade sett två för honom obekanta kvinnor bli insläppa i lägenheten bredvid där det bor en äldre kvinna. Han anade att allt inte stod rätt till.

Tre polisbilar ryckte ut mot adressen. En av polisbilarna var framme efter bara någon minut. Polismännen rusade in i trappan och mötte då två kvinnor, 35 och 43 år, och en 22-årig man som var på väg ut från lägenheten. Det visade sig att sällskapet under falska förespeglingar hade lurat sig in hos den 79-åriga kvinnan. Alla tre greps som misstänkta för grov stöld.

Annons

En polisbil på väg till Oxhagsvägen reagerade på en bil med en ensam man som stod parkerad på Sommarlustvägen. En kontroll visade att den 44-årige mannen kom från Malmö och satt och väntade på de två kvinnorna och den 22-årige mannen. Också han greps.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons