Annons
Nyheter

Tre åtalas för gängmisshandel

Tre ynglingar från Sölvesborg, två 17 och en 19 år gamla, åtalades på tisdagen för den brutala gängmisshandeln av en 25-årig man vid Ifötorget i Bromölla en natt under Bromölladagarna i somras.
Nyheter • Publicerad 12 september 2001

En av 17-åringarna erkänner misshandel, medan den andre enbart medger att han varit i handgemäng. 19-åringen förnekar inblandning, trots att det finns vittnen som pekat ut honom och berättat vad han gjort under misshandeln. – Vill något vittne peka ut mig så får de ta det i en rättssal, förklarade han i polisförhör.

Och så blir det också. Åklagaren kommer nämligen att kalla fyra ögonvittnen till rättegången i Kristianstad senare i höst.

Annons

Den 25-årige mannen säger att han uppfattade det som om något ropade ”hej” till honom när han passerade kiosken på torget vid ettiden på natten till söndagen den 5 augusti. Han gick därför fram till ett gäng med killar och tjejer som satt vid borden. En kille frågade honom vad han ville och undrade sedan om han ville ha stryk.

– Jag blev rädd och började småspringa därifrån. Ett par killar följde efter och plötsligt satte någon krokben för mig så jag föll omkull.

Mannen berättar att han fick en hård spark i ryggen. – Jag kröp ihop för att skydda ansiktet. När de sedan började överösa mig med sparkar spelade jag medvetslös i förhoppningen att de skulle sluta.

Sparkarna upphörde dock inte förrän han hörde någon ropa ”vi sticker”.

25-åringen fick hjälp av en vakt och fördes till akuten på Centralsjukhuset där han undersöktes av en läkare. Han var då ordentligt mörbultad, men hade inga frakturer eller allvarligare skador, utan skickades hem frampå morgonen. Den 17-åring som erkänt delaktighet i gängmisshandeln har uppgett för polisen att de var fem, sex stycken som slog och sparkade på den liggande mannen och att alla var ungefär lika aktiva. – Efter en stund tyckte jag det gick till överdrift och bad de andra sluta. Sedan gick vi därifrån.

Bevisningen räcker inte till åtal mot de andra som misstänks för delaktighet, vilket innebär att de går fria. Målet kommer upp med förtur i tingsrätten med hänvisning till de åtalades låga ålder.

lennart.svenezon

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons