Annons
Nyheter

Två bränder i samma hyreshus

Tidigt på söndagsmorgonen började det först brinna i den ena trappuppgången på Fjälkingegatan i Bromölla och sedan i den andra. Bränderna misstänks vara anlagda och rubriceras som mordbrand.
Nyheter • Publicerad 22 december 2002

En kvinna på tredje våningen vaknade av att det luktade rök strax efter klockan fem på morgonen. När hon öppnade ytterdörren såg hon hur trapphuset var rökfyllt. Det var en kasse med tidningar utanför en ytterdörr på andra våningen som brann, men när räddningskåren kom till platsen brann det inte så mycket längre eftersom tidningarna var så hårt packade att branden börjat självsläckas. Däremot var det väldigt mycket rök i trapphuset. Två timmar senare upptäcktes en brand på källarplanet i trappan intill. Även där hade papper tagit fyr, men elden kunde snabbt släckas. Ingen skadades och inga boende behövde evakueras vid något av tillfällena.

Efter bränderna uppmanar räddningstjänsterna hyresgäster i flerfamiljshus att inte placera tidningspapper, julklappspapper eller annat brännbart material i trapphusen.

Ingela Rutberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons