Annons
Nyheter

Två män knivskurna under natten

Två män misshandlades svårt under natten till söndagen. Båda har blivit knivskurna, den ene i magen och den andre i ryggen, och vårdas på sjukhus för sina skador. Polisen har gripit fem ungdomar och misstänker att gärningsmannen finns bland dem.
Nyheter • Publicerad 8 december 2002

Knivdåden inträffade med bara några timmars mellanrum i centrala Kristianstad.

Vid 02.15 var det en man som blev knivskuren i magen i centrala Kristianstad.

Annons

Nära två timmar senare var det dags igen. NU var det en annan som vid fyra-tiden fick knivhugg i ryggen. – Vi har gripit fem ungdomarna i åldrarna 19-22 år, säger Anders Svensson på Kristianstadspolisens centraljour.

– Ungdomarna har befunnit sig på båda platserna vid tillfällena för knivskärningarna, och vi tror att gärningsmannen eller gärningsmännen befinner sig bland dessa. Vi har gott hopp om att klara upp fallet. De två knivskurna männen vårdas för skador och har ännu inte hörts av polisen.

– De är allvarligt, men inte livshotande, skadade.

Under natten blev jouråklagaren förundersökningsledare när ungdomarna greps i en lägenhet i centrala Kristianstad. Nu övertas ärendet av dagåklagaren som har jour, som efter förhören kommer besluta om någon ska anhållas och eventuellt begäras häktad.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons